DE ZWARTE RUITER KEUKEN

Plant-based met opties voor de carnivoor
Anno nu verdient vlees een minder centrale plek in ons menu. De kaart is daarom 80% plant-based en 20% vlees of vis. Zo zorgen we er samen voor dat onze kleinkinderen straks ook nog wat te kiezen hebben. En we gaan er alleen maar op vooruit: onze chefs worden hier namelijk gigantisch creatief van. Met prijswinnende no-tuna sashimi en waanzinnige plant-based kip, bacon & cheddar laten we je graag de plant-based (junk)foodrevolutie proeven. We krijgen die toffe ingrediënten van Vegan XL: een Haags bedrijf dat de wereld afstruint naar het nieuwste en lekkerste dat er op dit gebied te krijgen is. Kijk op de kaart wat ze nu weer verzonnen hebben.

Maar ook als je liever een klassieke entrecote of kipsaté eet zit je hier goed. Onze ingrediënten zijn supervers, komen waar mogelijk uit de buurt en zijn zo duurzaam mogelijk geproduceerd.

De Tesla onder de keukens
De Zwarte Ruiter keuken geeft op de Grote Markt de toon aan in futureproof koken. Als eerste werken we aardgasvrij, rijden elektrisch langs onze lokale leveranciers en werken met de meest energiezuinige en waterbesparende apparatuur.

eten-inline

TEQUILABAR

Do as the Mexicans do
Het goedje dat je leerde shotten, overgeven en weer doorgaan wordt nog vaak verkeerd begrepen. Wil je een tequila op de traditionele manier drinken, dan drink je hem puur. Geen limoen, geen zout en geserveerd op kamertemperatuur. Zeker het proberen waard.

Kwaliteitstequila wordt van 100% agave gemaakt
Maar zeker niet alle flessen voldoen hier aan. Om wettelijk tequila te heten hoeft de drank voor maar 51% uit agave te bestaan. Dit wordt dan aangevuld met een distillaat van suikerriet. De tequila puro is de cognac van de agavedistillaten. Elke goede fles tequila heeft een uniek serienummer. Zo weet je zeker dat je een echte uit de Mexicaanse regio Jalisco aan het drinken bent.

Benieuwd naar het echt goede spul? Kom proeven aan de bar. En niet meteen om zout & citroen zeuren dus.