BUNCH OF BASTARDS:

De ‘full force folk’ band Bunch of Bastards komt een feestje bouwen in de Zwarte Ruiter. Ze hebben wat te vieren. In de herfst van 2013 speelde dit ‘stelletje hufters’ aan de Grote Markt een allereerste eerste setje. Een tweede lustrum dus, 10 jaar en 10 bandwisselingen later. Hoe dat beter te vieren dan aan hetzelfde plein en met de presentatie van een tweede CD? Toch? Dat is precies wat er gaat gebeuren.

De mannen van Bunch of Bastards denken uit dezelfde bron te drinken als hun helden The Pogues, The Mahones, Flogging Molly en Dropkick Murphys. Ze spelen enkele nummers van die bands. Plus een paar Ierse traditionals. Verder zijn ze eigenwijs genoeg om eigen songs te schrijven. Met inmiddels zo’n 150 optredens op de teller zijn ze een geoliede machine. In 2022 speelden ze op het Saint Patrick’s Day festival buiten op de Grote Markt. Op St. Patrick’s Day 2024 staan ze daar weer!

Hun ‘full force folk’ is een feestelijke combinatie van melodie en energie, met half-Ierse zanger, banjo, mandoline, tin whistle en accordeon, op stevige folk-punk basis. Soms ook ingetogen, maar toch vooral uitbundig en dorstig, onder het motto “DRINK, HOLLER and DANCE!!!”.

Instagram

ZWARTE RUITER TIP

CANTINA DE ZWARTE RUITER

Bar Food 2.0 en een nieuw assortiment aan tequila’s en mezcals