DE ZWARTE RUITER KEUKEN

Superverse ingrediënten, waar mogelijk duurzaam geproduceerd en lekker veel vega(n). We zweren vlees niet af, maar we geloven dat het anno nu een minder belangrijke plek in ons menu verdient. Op de kaart gaan we daarom voor 80% plant-based en 20% gerechten met vlees of vis.

GEZOND JUNKFOOD

De Zwarte Ruiter keuken werkt op elke denkbare manier zo duurzaam mogelijk en geeft op de Grote Markt de toon aan in futureproof koken, met dank aan creatieve chefs & de samenwerking met Vegan XL.

Dit Haagse bedrijf speurt wereldwijd naar het nieuwste en lekkerste dat er op vegan gebied te krijgen is. Het keukenteam van de Zwarte Ruiter experimenteert er met deze producten op los om steeds lekkerder plantaardig te koken.

eten-inline

“Elke tequilafles heeft een uniek serienummer: zo weet je zeker dat je een echte uit Jalisco aan het drinken bent”

Tequila! Het goedje dat je leerde shotten, overgeven en weer doorgaan wordt nog vaak verkeerd begrepen. Wil je een tequila op de traditionele manier drinken, dan drink je hem puur. Geen limoen, geen zout. Do as the Mexicans do, en dat is zeker het proberen waard. Gerijpte tequila schenk je op kamertemperatuur en die sla je niet achterover, maar nip je. Om wettelijk tequila te mogen heten moet het voor 51% uit agave bestaan. Dit wordt dan aangevuld met een distillaat van suikerriet. Kwaliteitstequila’s worden echter altijd van 100% agave gemaakt.  Met als centraal middelpunt natuurlijk het plaatsje Tequila in de regio Jalisco. Al deze eisen maken dat tequila de cognac van de agavedistillaten te noemen is. Bij de Zwarte Ruiter schenken we een ruim assortiment tequila’s: kom dat proeven en niet meteen om zout & citroen zeuren dus!