THE CRAZY ROCKERS:

de oudste rockband van Nederland hebben een iconische plek in de Nederpop en Nederlandse muziekgeschiedenis veroverd sinds hun eerste optreden in 1959!

De mede-grondleggers van de Indorock vieren hun 65e jubileumjaar in 2024. Een mijlpaal die niet zou bestaan zonder de volledige inzet en bevlogen toewijding van de charismatische bandleider en frontman Woody Brunings (86). Woody en zijn maatje Eddy Chatelin (80) behoren als enige nog tot de originele kern van de band. Beide bandleden zijn door Burgemeester Jan van Zanen verrast met een Koninklijke onderscheiding en benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Dit gebeurde tijdens hun optreden bij het PAARD in Den Haag op 22 december 2023.

The Crazy Rockers zijn een Haagse no-nonsense band, geïnspireerd door Rock ’n Roll uit de Verenigde Staten in de tijd van Elvis Presley, Chuck Berry, Bill Haley en vele anderen. De Rock ‘n Roll periode was overal ter wereld een grote hype onder de jeugd. Met hun single Mamma Pappa Twist staan The Crazy Rockers in 1963, zelfs 3 maanden in de Nederlandse hitparade. Hun Rock ’n Roll muziek werd in de jaren 70 door verzamelaars, bij gebrek aan achtergrondinformatie, gelabeld met de benaming ‘Indorock’.

65 JAAR GELEDEN:

Het eerste optreden van The Crazy Rockers vond plaats in het Haagse café La Gaité in 1959. Het huidige café, restaurant en poppodium DE ZWARTE RUITER. Een geweldig no-nonsense locatie met een enthousiast publiek. Een ontmoetingsplaats voor vele oude bekenden en daardoor dus de perfecte plek voor een jubileum matinee. Een echte thuiskomer!

“De invloed van de Indorock op de Nederpop is immens en onderschat. Die is écht heel groot! Het is gewoon de eerste echte opwindende grote Rock ‘n Roll muziekstroming in Nederland. Deze Rock ‘n Roll was de eerste met elektrische gitaren, aanvankelijk grote bassen en later met elektrische basgitaren gespeelde muziek. Volgens mij is het dé stijl die de deuren heeft opengezet voor een heel breed en succesvol muzieklandschap in Nederland.“

~ Leo Blokhuis

ZWARTE RUITER TIP

WILD ROOSTER FESTIVAL

Hét Rootz music festival van Den Haag!