De Zwarte Ruiter host de Grauzone Preview Party op donderdag 8 februari. Drie spannende wave/synth/postpunk acts van de Grauzone line-up, maar dan helemaal gratis op de Grote Markt! Je hebt geen ticket voor Graustad nodig, dus zet de 8e met een dikke streep in je agenda.

Desintresse:
Laat je meevoeren op de golven van coldwave, geserveerd in je eigen moerstaal. Gehuld in de nostalgie van originele apparatuur uit de jaren tachtig, weeft Desinteresse een sonisch tapijt van rauwe zang en snijdende gitaarklanken. Ondanks het minimalistische karakter, klinken de schaduwrijke uithoeken van menselijke emotie des te harder in hun intense optredens. Niet missen! 

SDH:
Het Spaanse synthpopduo SDH (Semiotics Department of Heteronyms) mixt synth-popnummers, doorspekt met EBM en techno, en is mysterieus, obscuur en suggestief. Het duo is het belangrijkste project van twee sleutelfiguren uit de synth-wave/industrial scene van Barcelona. 

The Underground Youth:
Oorspronkelijk afkomstig uit Manchester, Engeland, creëert The Underground Youth stemmige, vaak rauwe, post-punk doordrenkt met een lekker psychedelische sfeertje. Liefhebbers van Brian Jonestown Massacre en The Velvet Underground komen hier aan hun trekken. De band maakte al grote indruk op het Grauzone 2017!

ZWARTE RUITER TIP

MY GIRLFRIEND

zaterdag 2 maart