INDIGO PASTEL:

Indigo Pastel is een Rotterdams/Zeeuws-Vlaams collectief opgericht door jeugdvrienden Tim Roos en Sander Coers. Hun muziek is opzettelijk grillig: één voet verankerd in downbeat dreampop, lo-fi folk en slingerende slowcore, de andere in meeslepende synthpop, new wave en alternatieve rock. Binnen dat bereik van invloeden zoeken ze naar overblijfselen van warmte, romantiek, triomf en idealisme in zelfs de meest dorre uithoeken van het menselijke bewustzijn.

Dankzij hun intense, meeslepende live shows – vaak stilistisch in schril contrast met de opnames – bewijst Indigo Pastel zich als een veelzijdige, geestdriftige live-act, net zo verliefd op de New Romantics uit de jaren 80 als Wong Kar Wai-films. De band reisde in 2021 mee met de Popronde en bereikte de finale van de SENA Grote Prijs van Rotterdam.

Het komende debuutalbum Westerschelde graaft een duister hoofdstuk in het leven van Roos opnieuw op. De band verweeft ruwe opnamen gemaakt op het hoogtepunt van Roos’ wanhoop met meer recent uitgewerkte arrangementen.

FACEBOOK
INSTAGRAM

ZWARTE RUITER TIP

SNIESTER 2023

26 & 27 mei