Het meest rock ’n roll kamerlid dat Nederland ooit heeft gezien, Peter Kwint van de SP, hangt zijn jasje aan de wilgen en verlaat de kamer. Geheel in stijl viert de politicus zijn afscheidsfeestje in De Zwarte Ruiter met drie snoeiharde punkbands.

The Breed

Hardcorepunk voor holbewoners, zo beschrijft The Breed diens eigen muziek ongeveer. Het is keihard raggen met deze leden van Pressure Pact en Raylin die zichzelf hebben opgesloten in hun oefenruimte tot deze gore teringherrie door alle voegen naar buiten droop.

Seein Red

Het politiek geëngageerde punktrio Seein Red is al sinds 1980 samen. Na in verschillende bands gezeten te hebben werd in 1989 de band opgericht uit de overblijfselen van de band Lärn. De songs zijn kort, snel, hard en puntig en alle muziek wordt door de muzikanten zelf opgenomen en uitgebracht. Meer punk kan je het eigenlijk niet krijgen.

Pressure Pact

Het is het, het is negatief en het is hard; de muziek van Pressure Pact slaat je in luttele seconden K.O. De Tilburgs/Eindhovense band is niet vies van bikkelharde hardcorepunk en dat merk je overal aan. Met 180 per uur dwars door je heen en als er een kortere route is, dan neemt Pressure Pact die.

Facebook

De Rooie Jager

Van Lowlands tot BKS en uiteraard ook op de Zwarte Cross, overal heeft De Rooie Jager de zaal omgetoverd in een kolkende massa wausen. Van Heino tot hardcore, van Slayer tot schlager en van Metallica tot meezingers, alles komt langs bij dit fenomeen uit Klazienaveen. Dansen, beuken en euforisch schreeuwen volgt elkaar in rap tempo op.

Facebook
Instagram

ZWARTE RUITER TIP

SNIESTER

24 & 25 mei