LITTLE HAT

Rockin’, sleazy & electrified… Little Hat mixt het allemaal door elkaar in een meedogenloze groove die flowt alsof ‘ie van een one-man band komt. Hun strakke, rauwe, primitieve sound brengt je terug naar een tijd toen rocken betekende dat er ook gerold werd. De zware dans ritmes doen je bijna vergeten dat de lage tonen niet worden ingevuld door een bassist, maar door de rechtervoet van de drummer. Elke show is een unieke ervaring doordat deze ervaren muzikanten constant op elkaar inspelen en iets unieks creëren op het podium.

De band is reeds een graag geziene gast op vele festivals. Daarbij heeft de release van hun internationaal uitstekend ontvangen debuut-album “Wine Whiskey & Wimmen” deze winnaars van de Dutch Blues Challenge hen geen windeieren gelegd. Verwacht wilde grooves en toffe licks als je naar een Little hat show komt… Maar bovenal: vergeet niet je dansschoenen aan te trekken want het is onmogelijk om stil te staan als deze mannen aan de slag gaan.

INSTAGRAM

FACEBOOK

BACON FAT LOUIS

Als je een goedkope krakkemikkege blender koopt, daar een schep R.L. Burnside, een scheut  Legendary Shack Shakers, Bob Log kruimels, een vleugje Left Lane cruiser en T-Model Ford aan toevoegt, dit alles op vol vermogen mixt kom je tijdens het uitschenken van dit mengsel tot een verrassend frisse cocktail genaamd Bacon Fat Louis.

Na een zoektocht van 10 jaar heeft de band zichzelf helemaal gevonden.

Geen ingewikkeld gedoe, vette pompende no-nonsense boogie die neigt naar een smerige voodoo garage sound maar altijd de blues als fundament heeft. In 2021 brachten ze hun 3e album uit genaamd BFL#3.  Het album werd door velen vol enthousiasme ontvangen en opende in razend tempo de deuren naar menig podium en festival in binnen- en buitenland.

 

ZWARTE RUITER TIP