PRINSJESNACH:

LA MAQUINA

Een spontaan percussie ensemble dat improvisatie hoog in het vaandel heeft staan. Door een ingenieus systeem van tekens en intuitie zijn ze in staat instrumenten en grooves van over de gehele wereld spectaculair te combineren.Er wordt gewerkt met Afrikaanse shabars, Cubaanse congas, Indiase tablas om maar eens iets te noemen. Dit orkest van de Argentijnse Ivan Gianakis is een must see voor elke muziek liefhebber!

 

PAT SMITH

Pat Smith in een notendop: pro surfer, drum and bass MC en zanger.

Als hij door een blessure even niet met zijn board het water in kan, ontdekt hij het schrijven. Het schrijven van liedjes. In 2001 richt hij met vrienden de band Splendid op, een lange en succesvolle internationale carrière volgt. Sinds een aantal jaar treedt hij ook onder zijn eigen naam op als soloartiest. Onder meer vanwege deze verdiensten in de muziek wordt hij in 2020 gekozen tot nachtburgemeester van Den Haag. De Nachtburgemeester speelde op festivals als Lowlands, Parkpop, Sziget en Fusion.

 

PRINSJESNACH SUPERSESSION BAND

PrinsjesNach 2023 wordt spetterend afgesloten met een supersessie! Hoe kan het ook anders, zoveel talent in een stad verenigt in een gloednieuw festival. Vanaf 23.00 is het knallen in de Zwarte Ruiter op de Grote Markt. Daar waar menig Haags artiest aan zijn of haar opmars begon. In de vaste opstelling  vinden we topmusici zoals Jerome Hol (Hans Dulfer, beste gitarist Benelux) en Wiboud Burkens (Chaka Khan, Leon Ware). Een unieke gelegenheid waarbij jazz en rock moeiteloos samensmelten tot een kolkend geheel en muzikanten te zien zijn in spontane combinaties.

 

ZWARTE RUITER TIP

DIA DE MUERTOS

DAG VAN DE DODEN